Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

Verslag NK Oss door Gijs

Nederlands Kampioenschap MX2 Cup in Oss

Op zondag 8 Maart stond er voor de JP Xtreme rijdende Gijs ten Elshof de 2e Nederlands kampioenschap wedstrijd op het programma.
Door het goede resultaat vorige week in Lochem had Gijs er dan ook alle vertrouwen in om dit ook dit weekend te presteren.

Het mooie circuit van Oss lag er zondag morgen op een paar natte plekken na super bij en met het mooie weer had de JP rijder ook zin om te knallen in de tijdtraining.
In de tijdtraining mocht Gijs starten in de 2e groep, na een aantal ronden te hebben gereden ging Gijs er eens goed voorzitten om een goede tijd op de klokken te zetten.

Na 5 min in de tijdtraining stond Gijs op een 11e plek dit vond hij nog niet goed genoeg en gaf  nog een beetje gas bij. Tot 5 min voor het einde van de tijdtraining stond de JP rijder op een 4e plaats maar zakte uiteindelijk terug naar een 6e plek waar die zeer tevreden over was.

Vlak voor de eerste manche was de baan al een redelijke ‘pittig’ geworden door de diepe sporen van de zijspannen, Gijs keek dan ook secuur  in de ‘sighting lap’ naar de juiste rijlijnen.
Met een mooi plekje achter het starthek en het bordje van 5 sec werd omgedraaid kwam de JP Xtreme rijder goed weg achter het
starthek en kwam als 10e uit de eerste bocht.
Helaas kwam Gijs in de eerste ronden ten val  en moest de wedstrijd hervatten vanaf de laatste positie door de valpartij kon Gijs
het ritme slecht terug krijgen en kwam nogmaals ten val en finishte uiteindelijk als 40e.

Door het slechte resultaat van de 1e manche wilde Gijs dit recht zetten in de 2e manche.
Ook in de 2e manche startte Gijs opnieuw in de top 10 maar wederom kwam de hij ten val in de eerste ronden en werd door een aantal rijders overreden, hierdoor verloor Gijs veel tijd en moest wederom als laatste aan de wedstrijd beginnen.

Al snel kreeg de JP Xtreme rijder het ritme terug en kwam sterk naar voren. Helaas was de tijd te kort om voldoende naar voren te rijden en finishte uiteindelijk als 20e

Het is voor Gijs een weekend om snel te vergeten en om op 12 April opnieuw te gaan knallen op het harde circuit van Lelystad.

Hieronder foto’s van Oss met dank aan Albert Schreuder (Sidecarcrosspictures.nl)

6J3A9534 6J3A9530 6J3A8876 6J3A8857

No Events Scheduled! Stay Tuned.