Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

Varsseveld Streekwedstrijd

Zaterdag 6 April was er de eerste streekwedstrijd in Varsseveld. Met Koos, Mischa, Wesley en Jasper waren we in 2 klassen goed vertegenwoordigd. Mischa ging van start in de KNMV-startbewijshouders 125cc Klasse.  Koos, Wesley en Jasper in de MX2 klasse.
De streekwedstrijden hebben met 8 groepen een druk programma en aangezien we in groep 6 en 8 deelnemen, hoefden we het spits niet af te bijten. Zo begon Mischa om kwart voor 11 zijn training en de overige 3 pas om kwart over 11. De trainingen verliepen goed op de snelle harde baan en we hadden er zin in.

Eerste Manches:
Mischa beet het spits af, het was zijn eerste wedstrijd weer na de blessure opgelopen in februari. De start was redelijk en halverwege het veld begon hij zijn manche. Mischa reed de eerste paar rondes lekker door en zette goede tijden op de klokken. Halverwege de manche deed hij het wat voorzichtiger aan en rijd reed de manche keurig uit om als 18e te finishen.

Koos had zijn eerste manche een super start en hij ging in de druk bezette MX2 klasse (60 man) rond de 8e plek het bos in. Wesley en Jasper waren slecht weg en moesten rond de 30e plek proberen plaatsen goed te maken. Koos vond zijn eerste manche niet lekker gaan toch wist hij redelijk stand te houden rond de top 10. Wesley begon een ijzersterke inhaalrace en kwam 3 rondes voor het einde in het achterwiel van Koos. Wesley finishte de eerste manche  uiteindelijk keurig op een 12e plek, waar Koos 14e werd. Jasper had moeite met inhalen en kwam niet goed in zin ritme, hij werd teleurgesteld 28e.

Tweede Manches:
Mischa begon vol goede moed aan zijn 2e manche. Zijn start was redelijk, maar helaas sloeg in de eerste chicane het noodlot toe. Mischa kwam in aanraking met een andere rijder en hij viel. Hierbij kreeg hij zijn stuur in zijn buik en hij had hier veel last van. Hij bleef op de baan liggen en de wedstrijd werd na een paar rondes met een rode vlag stil gelegd.
Mischa werd met een brancard afgevoerd. Mischa ligt momenteel in Nijmegen en is geopereerd. Hoe het met hem is kun u hier lezen.

Wesley en Jasper begonnen hun wedstrijd prima, Wesley in de top 5 en Jasper rond de 15e plek. Koos had een matige start vanaf de 2e startrij. Toch was het Koos die als eerste JP rijder de eerste ronde voltooide. Wesley was halverwege het circuit hard in aanraking gekomen met de houten omheining van het circuit. En Koos had Jasper weten te verschalken in de eerste ronde.
Nadat Wesley opgekrabbeld was, was het hele veld al ver weg en hij kon aan een inhaalrace beginnen. Koos en Jasper reden gezamelijk een keurige 2e manche en werden 16e (Koos) en 19e (Jasper). Beide heren waren dan ook goed te spreken over dit resultaat en het rijden. Wesley wist vanaf de laatse (55e) plek nog een aantal goede rondetijden neer te zetten en finishte uiteindelijk als 46e.
Daguitslag MX2: Koos 13e /  Jasper 22e /  Wesley 27e

Een pittige lange dag met helaas een vervelende afloop voor Mischa. Namens het team wensen wij hem dan ook van harte beterschap en hopelijk heeft hij een spoedig herstel.
Hieronder vindt u nog wat foto’s van deze dag:

 

 


 

No Events Scheduled! Stay Tuned.