Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

UMX Harfsen Koos en Jasper

Op zondag 16 September hadden Koos en Jasper hun 6e UMX wedstrijd van 2012.
De baan was super en op zaterdag was hij al mooi los gereden. De training verliep dan ook voor hen beide voorspoedig en Jasper zette zelfs de 2e tijd in zijn groep op de klokken, dit beloofde veel voor de wedstrijd.

Jasper mocht eerst zijn eerste manche afwerken en hij begon met een goede start zo rond de 10e plek. Het rijden ging aan het begin lekker en na één ronde kwam hij als 7e door. Halverwege de wedstrijd kreeg hij wat last van de handen en het tempo ging iets naar beneden. Hierdoor verloor hij een aantal plekken en finishte hij als 11e in de serie. Dit was voldoende voor de A-finale met een mooie plek aan het hek.

De A-finale waarin de helft van de MX2 deelnemers voor gekwalificeerd was bestond uit 45 rijders. Jasper had er zin in. De start was helaas wat matig en Jasper begon halverwege het veld aan de manche. Door de drukte de eerste ronde moest Jasper goed opletten omdat her en der de jongens met elkaar in botsing kwamen en vielen. De eerste ronde kwam hij als 21e door. Het tempo werd redelijk strak gehouden en de rondetijden bleven constant. Jasper wist nog een plekje winst te boeken en finishte moe als 20e. Redelijk tevreden en vooral toen hij zag dat hij tot plek 10 gestegen was in de Totaalstand van de UMX!

Koos had in zijn serie een uitstekende start en ging op kop van start. Het tempo in zijn klasse lag hoog en hij verloor helaas al vlot wat plaatsen. Halverwege de manche lag Koos 7e en hij verloor nog één plaats en werd deze serie 8e. Dit was voldoende voor de A-finale, want de eerste 12 gingen door.

In de A-finale ad Koos een wat mindere start dan in de serie, toch kwam hij goed door de eerste paar rondes, als 11e. Helaas kon Koos deze positie niet vasthouden en zakte hij de A-finale af naar de 17e plek, waarop hij ook finishte.  In de stand van de UMX competitie staat Koos ondertussen op een mooie 5e plek.
Op 29 september hebben we de laatste UMX wedstrijd van 2012, hopelijk kunnen we dan nog een plekje stijgen……..

 

No Events Scheduled! Stay Tuned.