UMX Borculo, Wesley breekt hand

UMX Borculo, Wesley breekt hand

Op zondag 18 Augustus was er een Uitwisselingswedstrijd in Borculo bij de BMAC. De dag begon niet zo prettig met regen en kou. Jasper, Koos en Wesley, die de hele week al een beetje ziek zwak en misselijk was, reden hier mee. Wesley in de superklasse en Koos en Jasper in de MX2-4takt klasse.

De training was voor alle 3 de heren ook in de regen, dus het was niet echt super rijden.

De start van de eerste manche was voor Jasper en Koos geweldig, Koos pakte de kopstart en Jasper volgde op twee. Dat kon ze dus al niet meer afgepakt worden. Jasper had het de eerdte ronde wat moeilijk en kwam als zevende door, terwijl Koos zijn draai redeliujk had gevonden en als derde doorkwam. Jasper bleef tot halverwege de manche op die plek hangen, terwijl Koos wat afzakte tot plek zes. Jasper zat bij Koso in het wiel en beide heren leverden een mooie strijd. Toch wist Jasper Koos nog te verschalken en finishte Jasper als 6e. Koos finishte in het achterwiel van Jasper als 7e. Biede heren tevreden!

De start van Wesley de eerste manche was goed, want hij stuurde de eerste bocht als tweede in. In de beginfase moest Wesley uitwijken voor een rijder voor hem, die een foutje maakte en raakte hierbij een paaltje die langs de baan stond. Na een paar goede ronden kwam de rode vlag vanwege een valpartij en er kwam een herstart. Wesley had toch erg veel last van zijn hand maar toch maar van start gegaan. De herstart was weer goed en hij stuurde de eerste bocht weer als tweede in.Na een sterk gereden manche met de nodige pijn in zijn hand, kwam Wesley keurig als 4e over de finish.

Koos had de tweede manche wederom een goede start en stuurde als tweede de eerste bocht in, met kort achter hem Jasper op de vierde plek. De eerste ronde kwamen Koos en Jasper als 4e en 5e door.  Door wat valpartijen waren er aan het begin van de manche wat verschuivingen, maar vanaf de vierde ronde belande Jasper op plek zeven en Koos op plek zes. Jasper kon wel redelijk kort bij Koos blijven, maar inhalen was niet aan de orde. Achter hen kwam de concurrentie ook niet echt dichterbij en beide heren finishten als 6e en 7e.

Voor Wesley was de start van de tweede manche iets minder, maar hij kwam er toch wel aardig tussendoor. Na weer een manche vol strijd kwam hij als 5e over de finish, tevreden maar veel pijn in zijn hand!

Maandag is Wesley naar het ziekenhuis gegaan om foto’s te laten maken van zijn hand en wat bleek: Middenhandsbeentje, het botje achter de pink gebroken. Hij stond ook scheef dus hij moest recht gezet worden, meteen gips erom en een controlefoto maken. Nog steeds scheef! Dus gips er weer af en opnieuw rechtzetten. Gelukkig nu wel goed. Nu hopen dat hij vrijdag nog steeds recht staat anders zal het geopereerd gaan worden.

Wij wensen Wesley dan ook beterschap en hopen dat hij spoedig weer op de motor zit!

Hieronder mooie foto’s van deze dag, door Peter van MX Photos. Bedankt daarvoor!