Succes en tegenslag voor Gijs in Westerbork

Succes en tegenslag voor Gijs in Westerbork. (Door Nick Stapelbroek)

Afgelopen weekend werd er in Westerbork de 3e wedstrijd verreden in de NK Cup 250cc klasse. Door de wederom grote opkomst werd er in twee groepen de training afgewerkt. Gijs was ingedeeld in de eerste groep. Na verschillende rondes hard te hebben gereden, wist Gijs er een nette 10e tijd uit te halen wat goed was voor een 19e plaats achter het starthek in beide manches.

In de eerste manche pakte de JP rijder een matige start, maar wist wel de eerste ronde al op een 20e plaats door te komen. Gijs wist gelijk een goed ritme te pakken en knokte zich ronde bij ronde naar voren. Halverwege de wedstrijd kwam hij op een 14e plek terecht en leek met zijn goede ritme door te stoten naar voren. Helaas remde hij de motor in de laatste bocht voor de finish dood en moest zich in de eindfase van de wedstrijd op een 18e plek terug naar voren zien te rijden. Gijs kwam uiteindelijk tevreden op een 17e plaats over de finish.

Toen het starthek voor de tweede maal viel, zat Gijs er niet goed bij en viel in de eerste bocht. Met een gehavende motor en een halve ronde achterstand ging de Yamaha rijder als laatst van start en moest zich terug naar voren zien te knokken. Gedurende wedstrijd zat Gijs niet goed in zijn vel en kwam op een teleurstellende 30e plaats over de finish.

Met een 17e plaats en een 30e plaats in de manches eindigde Gijs op een 25e plaats in het dagklassement. In de tussenstand van de NK Cup 250cc klasse bezet hij de 22e plaats.

Aankomend weekend staat er een training op het programma en vervolgens staat op koningsdag de volgende wedstrijd om het NK Cup 250cc gepland,  in het Friese Marum.