Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

Streek en NK Cup Lichtenvoorde

Maandag 20 Maart had Wesley een Cupwedstrijd wederom in Lichtenvoorde.

 De dag begon wat druilerig met lichte regen. Maar de baan in Lichtenvoorde had daar niet onder te lijden gehad en was droog en goed geprepareed.
Wesley begon de tijdtraining in de eerste groep en had er zin in. De eerste 19 rijders gingen door na de A-groep en daar had Wesley zijn zinnen op gezet. Wesley begon de tijdtraining met een 18e plek en nam hier geen genoegen mee, hij verbeterde zijn tijd en aan het eind van de training had hij een prima 8e tijd op de klokken gezet. Doelstelling behaald, A-groep en een mooie plek aan het hek.
De start van de eerste manche was prima en binnen de top 10 ging Wesley van start, helaas was er een rode vlag situatie door een poortje welke niet viel, zodat iedereen opnieuw kon beginnen. De tweede start was voor Wesley ook een goede en wederom zat hij bij de eerste tien na de start. Het rijden ging goed en Wesley lag op een keurige 12e plek en had een lekker ritme. Helaas dacht een andere rijder hier anders over en verstoorde Wesley zijn ritme bruut, door hem eraf te rijden in een bocht. Beide rijders gingen naar de grond, maar gelukkig kon Wesley zijn weg redelijk snel vervolgen. Met een scheef stuur vervolgde hij zijn weg. Wesley reed de manche hard door en kwam uiteindelijk als 16e over de finish. Een prima resultaat!

De tweede manche had Wesley een mindere start, hij kwam niet goed weg over het hek en viel vervolgens ook nog even in de eerste bocht. Als laatste begon hij de manche. De eerste ronde was het een slachtveld en Wesley kwam deze ronde dan ook alweer als 20e door en hij had er dus al 13 te pakken. Wesley reed goed door en halverwege de manche had hij de 15e plek bereikt (dit zelf niet wetende overigens). Helaas duurde de manche net een ronde te lang en Wesley was al aardig moe gestreden. Hij verloor nog 2 plaatsen en kwam toch op een keurige 17e plek over de finish! Super gereden!!
In de daguitslag werd hij 16e en dit is zijn beste resultaat van het seizoen!!
IMG_3416 IMG_3737 IMG_3750
Wesley cupLvoorde Wesley cup LvoordeII Wesley cup Lvoorde
(Wesley in actie in Lichtenvoorde)

Zaterdag 18 Maart was er een streekwedstrijd in Lichtenvoorde.

Jasper en Wesley reden hier. De baan was zwaar door de vele regen, maar al met al goed te rijden.
De eerste manche had Wesley een goede start en Jasper zat halverwege het veld ook op een acceptabele plaats. Wesley kwam de eerste ronde als 6e door en Jasper als 26e. Wesley had een goed ritme te pakken en klom naar plek 4, om vervolgens op plaats 4 te finishen. Jasper was ook bezig met een inhaalrace en was halverwege de manche op plek 20 beland, helaas kreeg Jasper een zwarte vlag voor teveel geluid.
De 2e manche was door het voorval de motivatie bij Jasper wat weggezakt en na het vallen van het hek wilde het rijden ook niet meer, en besloot Jasper om de strijd te staken en Wesley aan te gaan moedigen. Wesley begon wederom heel behoorlijk aan de manche en kwam de eerste ronde als 6e door. Hij won nog één plek en finishte op een keurige 5e plaats in de tweede manche.
In de daguitslag werd Wesley keurig 6e!

Hans Gerritsen en MX Photos bedankt voor de super foto’s!!!
IMG_3339 IMG_3346 IMG_3392

IMG_3416 IMG_3736 IMG_3740 

IMG_3778 IMG_3777 IMG_3786  

IMG_3787 IMG_3813 IMG_3816 
(Jasper en Wesley in Lichtenvoorde)

No Events Scheduled! Stay Tuned.