Open Beker Rhenen Jasper

Op Hemelvaartsdag is Jasper naar Rheden geweest om daar deel te nemen aan de Open Beker wedstrijd aldaar op het mooie circuit Kwintelooijen. Dit circuit met voor Nederland veel hoogte verschillen lag er super bij en was kukrdroog. Dit was een klein wonder te noemen, omdat de week ervoor de UMX wedstrijd in Harfsen door wateroverlast afgelast was.
De tijdtraining verliep soepel en super, in hoog tempo werden de rondes afgewerkt. Dit leverde een 6e tijd op en een super plek achter het starthek.

De 1e serie
waarin Jasper reed moest er bij de eerste 22 rijders gereden te worden om de A-finale te halen. De start was super en als 3e vertrok Jasper vol goede moed. De baan was al aardig pittig geworden, maar het rijden verlipe goed. Toch werden er een aantal plaatsen verloren en met zeere handen eindigde Jasper tevreden ope een 9e plek.

In de A-finale kon er wederom een goede plaats achter het hek gezocht worden. En wederom verliep de start uitstekend en rond plek 6 ging Jasper de heuvel op. Helaas in de eerste chicane raakte Jasper de controle over de motor volledig kwijt en viel hard, in zijn val nam hij nog een aantal rijders mee en kwam de rest of tegen hem of tegen de motor aan. Gelukkig hield Jasper behalve wat schaaf en blauwe plekken weinig over aan deze crash. Met een krom stuur en hendel probeerde Jasper er toch nog wat van te maken, maar dit was niet makkelijk. Er werden nog een man of 10 gepakt en als 41e finishte Jasper. Helaas geen goed resultaat, maar we positief over het rijden in de training en serie!!