ONK Enduro Vorden Jasper

ONK Enduro Vorden Jasper

Zaterdag 26 oktober heeft Jasper zijn eerste Enduro gereden in Vorden, althans zijn eerste enduro uitgereden.
In 2011 had hij al eens eerder een poging gewaagd, maar dit was door mechanische pech niet geworden wat hij er toen van verwachte.
Nu had Jasper de beschikking over de KTM 350 EXC-F van Peter Harmsen en met dit kanon moest het goedkomen.
Met enduro is het de bedoeling dat je op tijd start, op tijd op controle punten komt en 3 proeven per ronde rijdt, welke aan het einde van de dag bij elkaar opgeteld worden en waar een daguitslag van wordt gevormd.

Om 9:32 mocht Jasper van start in een wedstrijd die een kleine 6 uur en 210 kilometer zou duren. Na een klein kwartiertje was er al de eerst proef op een bouwland, met lange rechte stukken en kort bochtenwerk. Een proef die Jasper wel lag. Dit was ook aan de tijd te zien, die in zijn klasse binnen de top 10 lag.

De tweede proef moest het weer gebeuren, maar Jasper was wat te gretig en ging hard onderuit. Met een voorrem die bleef hangen, vervolgde Jaser zijn weg. Onderweg probeerde hij nog de rem te repareren, maar door de modder was deze vast komen te zitten. Jasper viel hierdoor wederom in deze proef, maar door de val was de voorrem weer losgekomen, een geluk bij een ongeluk.
Nu was wel zijn gashendel verschoven en zijn gas bleegf hangen. Gelukkig was er na de proef een tankstop en daar kon de gashendel weer worden gerepareerd.

De 3e proef was een lange bosproef, met smalle paden en veel boomwortels. Jasper had hier moeite mee en moest alle zeilen bij zetten om erop te blijven zitten.
Na deze proef was ronde 1 voltooid en Jasper voelde zich nog fit.

De overige 2 rondes en 6 proeven gingen best aardig op 2 kleine valpartijtjes na en na 5,5 uur op de motor te hebben gezeten finishte Jasper opgelucht! Doelstelling gehaald, uitgereden!!

Later op de middag kwam de uitslag en hier bleek dat deze ook best redelijk was, namelijk 20e van de 82 rijders, bij de daginschrijvers.
Hieronder de foto’s gemaakt door: Henk & Damon Teerink, Hans Dijk en Hemmie Hartman, waarvoor dank!!