Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

NK Westerbork Gijs

Op zaterdag 23 mei stond de 8e wedstrijd om het Nederlands kampioenschap in Westerbork op het programma.
In de tijdtraining viel er een beetje regen en kreeg Gijs al snel problemen met z’n bril. Hierdoor was het lastig om een goede tijd te zetten. Desondanks zette Gijs nog en keurige 8e tijd neer en kon een goede plek aan het hek uitzoeken.

Eerste manche: Bij het vallen van het starthek van de eerste manche was Gijs super weg! Hij ging als 4e de bocht in.
Gijs deed het gas iets te vroeg dicht voor de 2e bocht en zakte terug naar 8.
De JP Xtreme rijder kon z’n tempo slecht te pakken krijgen en met ook nog een valpartij eindigde Gijs op een teleurstellende 27e plaats in deze manche. Gijs was gebrand op revanche in de tweede manche.

Tweede manche: Bij het vallen van het starthek kwam Gijs slecht weg en werd hij ook nog eens bij een grote valpartij betrokken, gelukkig kon Gijs zijn weg snel voortzetten en maakte al een aantal plaatsten goed in de eerste ronde. Bij het springen van de laatste bult werd en gezwaaid met de rode vlag. Dit kwam voor Gijs goed uit want er kwam namelijk een herstart.

De herstart was de JP Xtreme rijder wederom slecht weg, maar door het tempo direct hoog op te voeren maakte Gijs plaatst na plaats goed. Helaas kwam hij een keer ten val en kon alle ingehaalde rijders opnieuw inhalen.
Het rij tempo was prima en de hele wedstrijd kon Gijs zijn tempo hoog houden en finishte hij uiteindelijk als 6e.
Dit is de beste manche uitslag ooit voor Gijs en hij was hier dan ook meer dan tevreden mee.

Over 2 weken is de volgende wedstrijd in Het Gelderse Hummelo (7 juni 2015).
63745 63761 63805 f00033 f00363 f01008 f01014 f01069 f01695 f01924

 

No Events Scheduled! Stay Tuned.