Nk en Streekwedstrijden Halle

Nk en Streekwedstrijden Halle

Afgelopen weekend 28&29 September waren er wedstrijden om het NK 125cc (Mischa) en Cup MX2 (Wesley) en de Streekwedstrijden (op zondag) voor Jasper, Wesley en Mischa. Hieronder de verslagen en foto’s hiervan.

Mischa:
Zaterdag 28 september stond nk halle op het programma.
De vrije training verliep goed , het rijden ging lekker , toen de tijd training in ging toen viel ik in de eerste bocht dat was niet zo slim , maar na de val ging het rijden weer goed ik had een 14e tijd neer gezet.

Eerste manche, ik had een slechte start en moest me naar voren toe werken en dat lukte ook. Het rijden ging goed en steeds pakte ik iemand. Toen de finishvlag viel kwam ik als 11e over de finish! Dus een 11e plaats, dat was goed en we waren allemaal super tevreden!!
Tweede manche, de start was weer niet goed en ik moest me weer terug naar voren werken. Op een gegeven moment lag ik 16e. Het rijden ging wel goed, maar opeens kreeg ik weer heel erg last van mn buik en ben de pits in gegaan. Dat was even een pech momentje, maar alsnog het rijden gaat weer steeds een stukje beter!

Zondag 29 september was er ook een wedstrijd in halle de laatste streek wedstrijd.
Ik moest als 6de trainen. Ik had er veel zin in het rijden ging ook lekker in de training !
De eerste manche verliep goed naar een slechte start wist ik me terug te kunnen rijden naar de 4e plek, de laatste 2 rondjes waren nog wel spannend want ik had bijna de 3e man nog te pakken. Eerste manche 4e geworden!

Tweede manche, de start was iets beter maar toen ging het bijna mis. Iemand die viel voor me en ik viel er bijna over heen maar dat ging net goed gelukkig. Het rijden ging goed en wist een 3e plek te behalen goed resultaat !
Totaal deze dag ook 3e geworden en de medaille ging dan ook tevreden mee naar huis
6J3A4559 6J3A4583 Mischa podiumHalle.jpeg

Wesley:
Zaterdag 28 september MX2 cup Halle.
Woensdag weer voor het eerst getraind op de motor en dat ging alweer aardig. Vandaag een wedstrijd van de MX2 cup in Halle. De baan was super en het weer was goed. Er reden 56 man mee in klasse en Wesley zette een 22e tijd neer in de tijdtraining.

De eerste manche had hij een goede start en zat bij de eerste 10. Helaas kon hij dot tempo niet helemaal volgen en kwam als 20e over de finish.

De tweede manche had hij weer een goede start en hij reed een paar ronden op een 9e plaats rond. Helaas remde hij de motor nog een keerde dood waardoor een paar plekjes verloor maar na een sterk gereden wedstrijd kwam hij als 14e over de finish, tevreden!

Totaal 15 en in de totaalstand gestegen naar een 21e plaats (na een aantal gemiste wedstrijden)

Zondag 29 september streekwedstrijd Halle.
Met wat last van zijn pols, waarschijnlijk door het gips, begon hij rustig aan de training.
De eerste manche begon goed met een kopstart! Het rijden ging niet echt lekker en met veel last van zijn pols kwam hij als 4e over de finish.

De tweede manche begon ook goed met wederom een kopstart! Het rijden ging nu een stuk beter en hij kwam als 3e over de finish. Totaal 4 vandaag en dit was tevens de laatste wedstrijd van het seizoen waarin Wesley als 4e is geëindigd.
Volgende week zondag 6 Oktober, staat de volgende wedstrijd op het programma van de MX2 cup, in Harfsen.
6J3A5515 image[2] Wesleymotor
Jasper reed op zondag ook de streekwedstrijden.
In de stand had Jasper na 2 gemiste wedstrijden niets meer te zoeken, maar hij wilde toch wat laten zien op de baan kort bij huis.
Helaas liep dit niet zoals verwacht. De training verliep al moeizaam op het zware circuit en Jasper had er een hard hoofd in.

De eerste manche was de start redelijk, binnen de top 10, maar het rijden liep niet lekker, het tempo lag te laag en daardoor kwam Jasper te langzaam over het zware circuit. Jasper werd deze manche 14e.

De tweede manche, wederom een keurige start en het rijden ging wat beter dan de eerste manche. Na dik een kwartier werd Jasper afgevlagd op een 13e plek. In de daguitslag werd Jasper uiteindelijk 12e.
6J3A5780 Jasper1emanche 2 IMG_4593

Tevens werd er deze middag een sponsormiddag gehouden, waar veel sponsoren, supporters en andere belangstellenden op af kwamen. De motoren stonden mooi opgesteld en er was eten en drinken voldoende. Al met al was het een gezellige en geslaagde middag. Hiervoor willen we Willem van de Akker ”de bbq man” bedanken!! Super geregeld. Hieronder nog wat foto’s:

image image[1] IMG_4591 IMG_4592

Overige actie foto’s van het weekend: (Gemaakt door Tamara Hissink, MX Photos en Albert Schreuder, waarvoor dank!)