Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiƫle middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

NK 250cc Heerde

Gijs boekt progressie in het NK Cup 250cc in Heerde. (door Nick Stapelbroek)

Na de openingswedstrijd in Oldebroek was het afgelopen weekend alweer tijd voor de tweede wedstrijd van de NK Cup 250cc in Heerde. Door de wederom grote opkomst, werd er in twee groepen getraind. Gijs was ingedeeld in de tweede groep. Na verschillende rondes te hebben aangezet wist Gijs er een 15e tijd uit te persen, wat goed was voor een 30e plaats achter het starthek in de manches.

In de eerste manche pakte de JP rijder een goede start en dook in de top 15 de eerste bocht in. In de 2e ronde van de manche maakte Gijs een fout en viel. Buiten de top 30 moest Gijs zich zien terug te rijden naar voren. Na een inhaalrace kwam hij halverwege op een 21e plaats terecht en maakte kort daarna een fout en viel terug naar een 24e plaats. Gijs bleef knokken en wist uiteindelijk zijn Yamaha op een 26e plaats over de finish te sturen.

Toen het starthek voor de tweede maal viel, zat Gijs er wederom goed bij en kwam de eerste ronde als 13e door. In de beginfase kon Gijs het hoge tempo niet vast houden en viel halverwege de wedstrijd terug buiten de top 15. Op het einde vond de Yamaha rijder zijn goede ritme en leek terug te rijden naar een 16e plaats, maar door een gele vlag situatie in de laatste ronde moest Gijs zich tijdens inhaalmanoeuvre inhouden en kwam uiteindelijk redelijk tevreden, op een 18e plaats over de finish.

Met een 26e plaats in de eerste manche en een 18e plaats in de tweede manche eindigde Gijs op een 20e plaats in het dagklassement.

Aankomend weekend staat op zondag de volgende wedstrijd om het NK Cup 250cc gepland, in het Drentse Westerbork.

Foto’s: Ria Bak

   

No Events Scheduled! Stay Tuned.