Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

Lastige dag voor Gijs in Emmen

Zondag 24 Juni was het tijd voor de 9e wedstrijd van het seizoen in Emmen.

Dit keer werd er in één groep getraind. Door de grote drukte op de baan en dat er veel rijders langzaam in de ideale lijn gingen rijden, kon Gijs geen één rondje vrij en hard rijden. Toch wist hij de laatste ronde van de tijdtraining zijn snelste ronde te noteren en kwam uit op een 17e tijd. Hij moest dus als 17e een plaats zoeken achter het starthek.

De start van de eerste manche was slecht en de JP rijder kwam rond een 25e plaats door de eerste bocht. Hij wist zich al in de eerste ronde op te werken naar een 22e plaats en kon beginnen aan een inhaalrace. Gijs pakte gelijk een goed ritme en wist ronde na ronde steeds een plaats op te schuiven. Aan het einde van de wedstrijd wist hij het gat te dichten met het groepje voor hem en wist het hele groepje te passeren en kwam aan op een 13e plaats en toen begon hij het gat te dichten met groepje voor hem helaas was er toen niet veel tijd meer en daardoor koos Gijs ervoor om de manche netjes uit te rijden en hij finishte uiteindelijk op een 13e plaats.

Bij start van de tweede manche kwam de Yamaha rijder wederom slecht weg en wist wat hem te wachten staat, een inhaalrace rijden. Hij kwam de eerste ronde in de top 20 door. Helaas kwam Gijs in de tweede ronde ten val en viel terug naar een 26e plaats. In de beginfase kon hij geen goed ritme vinden, maar wist wel ronde na ronde rijders te passeren en kwam aan op een 17e plaats. De laatste ronde zat Gijs vast achter de rijder op de 16e plaats en de laatste bocht zette hij zijn inhaalactie in helaas kwam hij hierbij ten val en kwam uiteindelijk op een 19e plaats over de finish.

Met een 13e plaats in de eerste manche en een 19e plaats in de tweede manche, eindigde Gijs op een 15e plaats in het dag klassement.
Ondanks dit mindere resultaat is Gijs na deze wedstrijd een plaats gestegen in de tussenstand en bezet hij de 12e plaats in de NK Cup 250cc klasse.

 

Het kampioenschap in de NK Cup 250cc klasse gaat verder op 1 Juli in het Flevolandse Lelystad, daarna is het tijd voor de zomerstop op NK gebied.

No Events Scheduled! Stay Tuned.