Koos kampioen Harfsen 2013!

Koos kampioen Harfsen 2013!

Zaterdag 7 september:  Na een goed ontbijt aangeboden door de familie Kuit gingen we richting harfsen om daar deel te nemen aan de laatste club wedstrijd van het jaar.

Verslag Koos/Jasper

De baan lag er mooi bij, klein beetje glad vd regen die er was gevallen maar zeker goed te doen.
Met veel zin begonnen Jasper en Koos aan de training, want vandaag kon Koos kampioen worden, hij was iets te enthousiast en maakte aan het einde van de training een fout en schoot over een wal heen en door de omheining en bezeerde zijn knie en hand.
Koos reed terug naar de bus om de schade te herstellen aan de motor om zo toch van start te gaan.
Hij hoefde niet te winnen om kampioen te worden.

Start vd eerste manche was redelijk en Koos en Jasper  begonnen binnen de top 5 aan de wedstrijd, het rijden ging beide rijders niet al te soepel af en Koos had nogal last van zijn hand en knie en viel daarom wat terug en sloot mijn 1e manche af op een 8e plek. Jasper werd 6e.
De start vd 2e manche was veel beter en als eerste stuurde Koos zijn motor het bos in, Jasper zat er kort achter. Koos kwam nog wel als 1e door maar al snel werd hij ingehaald door de gedreven rijders die kort achter hem reden en die ook hun winst konden ruiken. Koos heeft gereden voor wat hij die dag waard was en sloot mijn manche af op een 7e plek. Het was ruim genoeg om kampioen te worden, en dat was dan de pleister op de wond. Jasper werd 6e maar was absoluut niet tevreden over zijn wedstrijd. De agressie ontbrak.

Jasper stond in de tussenstand mooi op een 3e plek en als hij goed zou rijden en met een beetje tactiek erbij kon hij nog 2e worden. Helaas was het net niet voldoende deze dag voor Jasper en hij kwam 1 punt tekort op ee podiumplek. Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen!
————————————————————————————————–

Verslag Luca:
Vandaag stond er een clubwedstrijd in Harfsen op de Agenda.

Een uitgesproken mogelijkheid om weer eens op de 65 cc machine te stappen en deel te nemen aan de eerste officiële wedstrijd op de 65 cc.
Aangezien Luca er een aantal keer mee getraind had en de afgelopen 4 weken er helemaal niet meer op gezeten had was dan ook het doel lekker rijden en ervaring op doen.
1 e manche met de start aardig weg echter een keer mis schakelen betekende achter aan sluiten tussen de 65 en de 85 cc machines.
Luca reed beetje bij beetje na voren en kreeg dan ook aansluiting bij de nummers 2,3,en 4 van het 65 cc veld.Na 3 ronde sprong Luca de nummers 3 en 4 voorbij en kwam zo op een onverwachte 2e plek te liggen.
Helaas was dit van korte duur doordat Luca in een langzame bocht een versnelling te hoog zat en zijn motor afsloeg.
Hier kwam hij dan ook op de 5e plaats over de finish
2e manche ging de start al weer  beter en was het snelste weg van de 65 machines,ronde na ronde liep Luca uit op de rest en had na 3 ronde een voorsprong van meer dan 30!! sec op het onder tussen loeizware circuit.
Helaas ging het na een springbult verkeerd en Luca viel eraf,aangezien dit ergens gebeurde waar geen hulp stond duurde het meer dan een ronde voor hij weer langs kwam.
Al rijdend schuddende Luca nee op zijn motor.
Achteraf wist ik de betekenis ervan…..zijn stuur stond zo scheef als maar kon.
Hij reed hem wel uit met een scheef stuur en een ronde achterstand p plaats 6.
Na een blik op de tijdwaarneming na afloop kwam er een kleine glimlach om zijn mond.
Luca had op 3/10 van een sec na de snelste tijd neergezet en sommige vaste 65  mannetjes zelfs op 4 sec per ronde gezet. Podium had er dan ook in gezeten,maar een goeie leerschool was het vandaag zeker.
Volgende week rijd Luca met de 50 in Beckum en gaat daar de strijd aan voor een goede klassering in de Twente cup.
Vriendelijke groet team #24

———————————————————————————————

Mischa reed in Harfsen 2 keurige manches, helaas ging hij er de 1e manche nog even bij liggen. Maar de 2e manche liet hij zien wat hij in huis heeft. Hij werd deze manche 2e en in de daguitslag stond hij ook op het podium!!

CIMG1348 CIMG1349 CIMG1355 CIMG1359 mischa