Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiƫle middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

Het Hengelse Zand 2012 door Jasper

 

Op Zondag 30 september 2012 was er de legendarische wedstrijd op het Hengelse Zand, een uniek eenmalig cross-evenement in onze achtertuin en op een fantastisch circuit. Deze wedstrijd was ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de HAMOVE en er werd groots uitgepakt!!
Ik had de baan zelf mee helpen aankleden en uitzetten, dus ik wist zo’n beetje wat met te wachten stond. Maar dat dit zo’n mooie belevenis was had ik niet verwacht. 5000 man publiek, mooi weer een zware brede baan en veel lachende gezichten, wat wil je nog meer.

Ik was ’s morgens niet helemaal fit opgestaan en had al diverse asperientjes achter de kiezen, maar gereden zou er worden!
De training verliep soepel en de baan was nog mooi snel en vlak. Van mij had de training nog wel wat langer mogen duren, maar na 12 minuten werden we afgevlagd.

Om 11 uur stond de eerste manche van mijn klasse, de HAMOVE-klasse op het programma met bijna alleen maar bekenden aan de start, erg leuk dus. Het publiek was al flink toegestroomd en dat werkte motiverend. De start van achter een redelijke plaats achter het hek was redelijk. Volgens mij kwam ik rond de 8e plek door na de eerste ronde. Vervolgens de hele manche geprobeerd flink door te rijden en dit lukte en halverwege de wedstrijd lag ik op de 6e plek met de 5e man in zicht. De 5e man kon ik goed volgen, maar er langs lukte helaas niet. Als 6e finishte ik tevreden deze manche.

De tweede manche was de plek achter het hek iets beter, maar de start wat minder. Dat zou een inhaal race worden. De eerste ronde meteen flink doorgereden om toch snel naaar voren te komen en dat lukte. Ik kwam op de 6e plek terecht. Deze positie heb ik met huid en haar verdedigd, maar de laatste 2 rondes ging het lampje langzaam uit en de 7e man had dat in de gaten en kwam er langs. Ik heb nog geprobeerd hem terug te pakken, maar dat lukte niet. De tweede manche finishte ik als 7e moe maar zeer voldaan!!

In de daguitslag ben ik 6e geworden en daar was ik best tevreden over!
Hieronder een aantal foto’s van deze dag welke ik nooit zal vergeten!!

 

 

No Events Scheduled! Stay Tuned.