Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

Gijs pakt top 10 plaats in Geldermalsen.

Zondag 9 september was het tijd voor de 11e wedstrijd seizoen en de 1e na de zomerstop, in de NK Cup 250cc klasse. Dit keer op de keiharde baan in Geldermalsen.

Er werd in één groep getraind. Gijs had het naar zijn zin op de baan en wist na een aantal ronden te hebben aangezet er een 11e tijd uit te persen. Hij moest dus als 11e een plaats zoeken achter het starthek.

De start voor de eerste manche was goed en de JP rijder kwam net buiten de top 10 door de eerste bocht. Hij pakte gelijk een goed ritme en begon te jagen op de top 10. Halverwege de wedstrijd kwam Gijs de top 10 binnen. Op een 9e plaats te zijn aangekomen, probeerde hij het gat tot de 8e man te dichten, maar in de eindfase kreeg hij ook druk van achter en besloot om de 9e plaats te verdedigen en wist gecontroleerd op een 9e plaats over de finish te rijden.

Vlak voor de tweede manche werd er op de harde baan gesproeid wat resulteerde in gladde omstandigheden. Bij de start gleden er een aantal rijders onderuit vlak voor Gijs. Hij kon ze net ontwijken, waardoor hij slecht weg was. De Yamaha rijder kwam de eerste ronde door op een 16e plaats. Het rijden was niet verantwoord, omdat het moeilijk was om grip te krijgen. Gijs kwam na een moeilijke manche, op een 25e plaats over de finish.

Met een 9e plaats in de eerste manche en een 25e plaats in de tweede manche eindigde Gijs op een 17e plaats in het dagklassement. Ondanks de mindere 2e manche, is Gijs na deze wedstrijd een plaats gestegen in de tussenstand en bezet hij de 11e plaats in de NK Cup 250cc klasse.

Het kampioenschap in de NK Cup 250cc klasse gaat verder op 22 September in het Gelderlandse Arnhem.

No Events Scheduled! Stay Tuned.