Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiƫle middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

Gijs pakt eerste top 10 in Den Dungen

Zaterdag 2 Juni was het tijd voor de 7e wedstrijd van het seizoen in Den Dungen.

Gijs kwam van start in de tweede groep van de tijdtraining. Helaas kende Gijs tegenslag in de tijdtraining net toen hij een ronde een tijd had gezet kwam hij ten val, bij het optillen van de motor raakt een andere rijder zijn motor waardoor zijn versnellingspook af brak en zodoende kon hij zijn tijd niet verbeteren.
Gijs kwam uit op een 14e tijd in zijn groep wat goed was voor een 27e plaats achter het starthek in beide manches.

Bij de start van de eerste manche kwam de JP rijder goed van start en kwam in de top 20 door de eerste ronde. Gijs pakte gelijk een goed ritme. De verschillen waren deze manche klein. Halverwege de wedstrijd reed hij op een 17e plaats en toen vond hij extra adem en ging versnellen. Gijs wist uiteindelijk op een 14e plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was beter dan de eerste manche en Gijs kwam met zijn Yamaha de eerste ronde door op de 12e plaats. In de beginfase was het knokken en werd er verschillende keren van plaatsen gewisseld. Gijs knokte zich door het groepje heen en kwam aan op de 9e plaats toen begon hij het gat dicht te rijden met het groepje voor hem. Het lukte Gijs uiteindelijk nog om een rijder van het groepje voor hem in te halen de laatste ronde en kwam tevreden op een 8e plaats over de finish. Na de wedstrijd werd er een rijder voor hem 5 plaatsen terug gezet en zodoende werd Gijs 7e de tweede manche.

Met een 14e plaats in de eerste manche en een 7e plaats in de tweede manche eindigde Gijs op een 10e plaats in het dag klassement. Na deze wedstrijd is Gijs drie plaatsen geklommen en bezet hij na 7 wedstrijd de 15e plaats in de tussenstand in de NK Cup 250cc klasse.

Het kampioenschap in de NK Cup 250cc klasse gaat verder op 17 Juni in het Groningse Veendam.

No Events Scheduled! Stay Tuned.