Dubbelslag bij de Dutch Motocross Nationals in Oss

Dubbelslag bij de Dutch Motocross Nationals in Oss

Zondag 10 maart waren we met 4 man vertegenwoordigd bij de eerste Dutch Motocross Nationals in Oss (voorheen ONK)

We hadden Ruben Koskamp, Sander Agard-Michelsen en Thijs Schröder in de 250cc klasse actief en de Nederlands kampioen Timo Heuver in de 85cc klasse.

Timo zette de snelste trainingstijd neer, pakte de eerste manche kopstart en won de manche overtuigend. De tweede manche als tweede weg met de start en al gauw op kop. Deze positie niet meer afgestaan en de eerste dag overwinning was een feit 👏

De kwalificatie bij de 250cc was een drukke, met 90 man in de baan. Alle 3 de heren wisten zich te kwalificeren voor de A-groep, top!
Sander pakte een super start in beide manches, reed constant in de top drie en wist in de eerste manche keurig tweede te worden. In de tweede manche pakte hij de kopstart, viel even terug naar plek 2, maar halverwege de manche zat hij weer op kop en won de wedstrijd in een hoog tempo. Hiermee pakte hij ook de dag overwinning! Uniek voor team JP Xtreme!

Thijs reed 2 stabiele manches, maar had nog wat moeite met het hoge tempo. Het was voor hem dan ook de eerste wedstrijd in de 250cc klasse.
Ruben had een redelijke start in de eerste manche, maar viel helaas in het begin van de manche. Uiteindelijk herpakte hij zich en reed van plek 50 naar plek 39.

De tweede manche, na een prima start, viel hij met een andere rijder en moest de wedstrijd helaas staken met een kapotte koelslang. Jammer!

Al met al een super mooie dag met 2 overwinningen en weer veel ervaring opgedaan. Iedereen bedankt die hieraan bijgedragen heeft.

Op naar de Dutch Masters in Harfsen komende zondag! Eric Laurijssen thnx voor de top foto’s!