Druk crossweekend voor Gijs

Druk crossweekend voor Gijs

Marum 27 april: 

Op koningsdag was het na het trainingsweekend alweer tijd voor de 4e NK Cup 250cc wedstrijd van het seizoen. Er werd in Marum wederom in twee groepen getraind. Gijs wist dat de tijden in de tijdtraining dichtbij elkaar zouden zitten en wist er in de tweede groep een 15e tijd uit te persen, wat goed was voor een 19e plek achter het starthek.

Bij de start van de eerste manche kwam de JP rijder niet lekker weg en moest zich vanaf een 29 plaats naar voren zien te rijden. Het tempo lag hoog maar Gijs vocht zich naar voren. Een na de andere rijder in te hebben gehaald kwam hij op een keurige 17e plaats over de finish.

In de tweede manche kwam Gijs beter uit de start en hij kon als 17e aan de wedstrijd beginnen. De Yamaha rijder had het naar zijn zin op het circuit in Marum en wist gelijk een goed ritme te pakken. Dankzij constante rondetijden, wist Gijs snel naar voren te komen maar kwam helaas op een 15e plaats ten val en moest zich vanaf een 19e plaats terug zien te rijden. Hij wist zijn ritme snel terug te vinden en kwam tevreden op een 16e plaats over de finish. 

Met een 17e plaats in de eerste manche en een 16e plaats in de tweede manche eindigde Gijs op een 17e plaats in het dagklassement.

 

Mill 29 april:

Twee dagen na Marum ging Gijs in de NK Cup 250cc klasse weer van start dit keer in Mill. Gijs was dit keer ingedeeld in de eerste groep. In de tijdtraining was hij wel tevreden over zijn rijden, alleen het resultaat viel tegen en kwam uiteindelijk uit op een 13e tijd. Dit was goed voor een 25e plaats achter het starthek in beide manches.

Toen het starthek viel voor de eerste manches kwam de JP rijder snel in de verdrukking waardoor hij moest inhouden, desondanks kwam hij wel op een 21e plaats door de eerste ronde. Vroeg in de wedstrijd wist Gijs al zijn goede ritme te pakken en kwam vanaf een 21e plaats naar voren. Helaas kwam Gijs op een 19e plaats ten val en kwam daarna niet meer in zijn ritme en kwam op een 21e plaats over de finish.

De start van de tweede manche was veel beter dan de eerste manche en kwam op een goede 12e plaats door de eerste ronde. In de beginfase hield de Yamaha rijder zich goed staande en stootte zelfs halverwege de wedstrijd door naar een 11e plaats. In de eindfase werd er verschillende keren van plaats gewisseld, maar Gijs maakte zichzelf niet gek en wist op een keurige 12e plaats over de finish te komen. 

Met een 21e en een 12e plaats in de manches eindigde Gijs op een 16e plaats ik het dagklassement. Na 5 wedstrijden is Gijs weer een plaats geklommen en bezet hij de 20e plaats in de NK Cup 250cc klasse.

Aankomend weekend is een vrij weekend. Op hemelvaartsdag gaat het kampioenschap weer verder dit keer in het Utrechtse Rhenen.