Tweede clubcross Halle

Tweede clubcross Halle

Afgelopen zaterdag was er de tweede clubcross in Halle. De baan lag er super geprepareerd bij door de vrijwilligers van de Halmac.

Gijs, Bart en Jasper stonden alle drie gezamelijk aan het hek in de 250 klasse, die gecombineerd was met de open klasse. Hierdoor was het hek geheel gevuld en had Gijs de pech dat hij de eerste manche op de tweede rij mocht gaan staan.

Jasper en Gijs hadden een redelijke start net in de top 10, Bart zat daar wat buiten. Gijs wist zich al gaauw naar voren te werken en kwam in de derde ronde op plek 3 uit, deze plek hield hij vast tot de finish. Jasper kwam de eerste ronde op 11 door, wist nog een plek te winnen en werd tevreden 10e. Bart reed de hele manche rond plek 20, kon niet goed langs zijn voorganger(s) komen en finishte op een 20e plaats.

De tweede manche mochten alle rijders aan het hek starten, Gijs begon meteen voorin en nam in de eerste ronde de leiding over. Deze wist hij 4 rondes vast te houden, maar liet het tempo iets zakken, omdat hij zondags nog naar Emmen moest voor een NK wedstrijd daar. Gijs werd keurig 3e deze manche. 

Bart begon nu wat beter dan de eerste manche op een 18e plek, In de beginfase wist hij nog een plekje te winnen en kwam moegestreden als 17e over de finish.

Jasper had een redelijk goede start, wederom in de top 10. Het rijden ging lekker een groot deel van de manche op plek 9, de laatste rondes wist Jasper nog twee plekken winst te boeken en finishte tevreden over het rijden als 7e overall.

In de daguitslag werd Jasper 2e in de 250 klasse. Bart en Gijs zijn geen lid in Halle en reden daarom buiten mededinging mee.

Foto’s met dank aan Willie Staring en Theo Seesing: