Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiƫle middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

15e plek voor Gijs in Noord Nederland

Zondag 17 Juni was het tijd voor de 8e wedstrijd van het seizoen in Veendam.

Gijs kwam van start in de eerste groep van de tijdtraining. Helaas kon Gijs geen goed tijd neer zetten omdat hij werd opgehouden door een andere rijder. Gijs kwam uit op een nette 8e tijd wat goed was voor een 15e plaats achter het starthek in beide manches.

Bij de start van de eerste manche kwam de JP rijder goed weg en dook in de top 5 de eerste bocht in. Helaas kwam Gijs de eerste ronde ten val en bezeerde hierbij zijn schouder. Vanuit de achterhoede moest hij zich terug vechten naar voren maar dit verliep moeizaam. Gijs kon door zijn pijnlijke schouder niet het tempo rijden wat hij wilde.
Terug rijdend op de 21e plaats kwam Gijs wederom ten val en viel terug naar een 25e plaats. De laatste rondes knokte hij voor wat hij waard was en kwam uiteindelijk na een moeizame manche op een 23e plaats over de finish.

Tussen manches rust te hebben gehad aan zijn bezeerde schouder was Gijs weer fit voor de tweede manche.

De start van de tweede manche was minder goed, dan de eerste manche en Gijs kwam met zij Yamaha de eerste ronde door op de 12e plaats. De baan in Veendam was heel verraderlijk ondanks dat, had Gijs het goed naar zijn zin op de baan en wist gelijk een goed ritme te pakken. Hij wist de ene na de andere rijder te passeren en kwam de top 10 binnen. Halverwege de wedstrijd zat hij vast aan het wiel met het groepje voor hem, maar toen werd helaas de manche eerder afgevlagd door een rode vlag situatie en Gijs finishte tevreden over zijn rijden op een 10e plek.

Met een 23e plaats in de eerste manche en een 10e plaats in de tweede manche eindigde Gijs op een 15e plaats in het dag klassement. Ondanks dit mindere resultaat is Gijs na deze wedstrijd twee plaatsen geklommen in de tussenstand en bezet hij halverwege het seizoen de 13e plaats in de NK Cup 250cc klasse.

Het kampioenschap in de NK Cup 250cc klasse gaat verder op 24 Juni in het Drentse Emmen. Foto: Selle MX Pics

No Events Scheduled! Stay Tuned.