Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

Varsseveld, Halle en Harfsen Koos&Jasper

Woensdag 17 April Clubcross Varsseveld

Woensdagavond was er de eerste clubcross in Varsseveld. Om Half 6 begonnen de trainingen voor Koos en Jasper. De baan was erg snel en goed te rijden. De training werd dan ook in hoog tempo afgewerkt.
De eerste manche hadden zowel Koos als Jasper een uitstekende start, Koos ging er als eerste vandoor en Jasper op plek 4. De eerste ronde werd er hard gereden, maar omdat er een flinke valpartij geweest was in diezelfde ronde, kregen we een rode vlag en moest er een herstart plaatsvinden.
De herstart was wederom super voor Koos, hij had weer kopstart. Jasper had wat minder geluk en kwam hard in aanraking met de balken. Jasper reed de manche wel rustig uit, maar was kansloos voor een goede klassering. Koos daarentegen, ging super rond. Hij zat de hele manche bij de voorsten en bij het vallen van de finishvlag, zat Koos op de 3e plaats! Prima gereden!
De start van de tweede manche was voor Koos een kopie van de eerste manche, wederom als eerste het bos in. Jasper besloot wel mee te rijden, maar rustig aan te doen, vanwege pijn aan de armen van zijn valpartij. Koos reed net als de eerste manche prima rond en werd deze manche weer 3e! Jasper finishte uiteindelijk nog als 13e, na als laatste te zijn vertrokken.
In de daguitslag werd Koos 3e en Jasper 19e.
       

Halle 20 April Clubcross

Vanwege teveel last van de pols, besloot Jasper deze clubcross te laten schieten. Koos reed hem wel en hij reed 2 prima manches. De eerste manche ging Koos als 5e van start en reed een keurig tempo. Hij finishte als 7e, omdat er 4 klassen bij elkaar inreden, werd Koos 4e in zijn groep; MX2 Niet startbewijshouders.

De tweede manche was de start van Koos nog beter dan de eerste, hij ging als 2e de eerste bocht in. Het tempo lag hoog deze manche, maar Koos hield zich goed staande tussen de startbewijshouders en sterke jeugd. Hij werd deze manche 8e en in zijn groep wederom 4e.
In de daguitslag werd Koos 3e. Een uitstekend resultaat!
   

Harfsen 21 April UMX

Zondag 21 April was er de eerste UMX wedstrijd voor Jasper en Koos in Harfsen. Het was lekker weer en de baan lag er droog bij. Ideale omstandigheden zou je zeggen voor een mooie crossdag. Om 10:30 mochten beide heren hun training af gaan werken. Hierbij bleek dat de baan al mooi kapot gereden was, van de dag ervoor en dat het een zware strijd zou gaan worden.

Jasper en Koos reden beiden in de 1e serie en moesten bij de eerste 15 rijden om de A-finale te behalen. Koos had een super start en vertrok als 2e, Jasper deed dat wat minder en reed ergens rond plek 20 het bos in. Koos had het tempo er goed in zitten en reed de eerste paar rondes strak binnen de top 3, aan het einde van de manche verloor Koos nog een plek en werd als 4e keurig afgevlagd. Jasper kwam de eerste ronde als 13e door en wilde graag naar voren voor een goede plek aan het hek in de A-finale. Dit lukte redelijk en tevreden finishte Jasper uiteindelijk als 10e.

De A-finale had voor beide heren niet zo’n goede start als gehoopt en halverwege het veld vertrokken ze voor een pittige manche. Koos wist zich gauw richting de top 10 te werken, terwijl Jasper moeite had met de baan en blij was dat hij rond de 20e plek terecht kwam. Helaas kwam Koos na een schans niet goed terecht en hij viel, hierdoor kon hij achter Jasper aansluiten en weer opnieuw beginnen. Aan het einde van de manche, kwam Koos Jasper voorbij en Jasper probeerde vervolgens te volgen, om toch nog een redelijk klassering neer te zetten.
Koos finishte uiteindelijk als 21e en Jasper als 23e. Dit was toch wat teleurstellend.
Gelukkig hebben we de foto’s nog!!
  
  
 

No Events Scheduled! Stay Tuned.