Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

UMX Holten Jasper, Mischa & Koos

Zaterdag 31 augustus was er de laatste wedstrijd om de Uitwisselingscompetitie. Deze wedstrijd werd op circuit de Zuurberg in Holten verreden, dit is geen permanent circuit, welke één weekend in het jaar open wordt gesteld voor wedstrijden. Het circuit ligt wat heuvelachtig, dus kleine hoogteverschillen onderscheiden dit circuit wel van andere banen.
In de tussenstand om de UMX competitie was het nog spannend, Jasper stond vijfde met 2 punten achterstand op de nummer vier. Koos stond 7e en had met een goede klassering nog kans op een zesde plek.
Mischa had nog geen UMX wedstrijd gereden, dus voor de stand was deze wedstrijd niet interessant voor hem.

Koos en Jasper begonnen hun training in de MX2 4-takt klasse, op een nog vlakke en snelle baan. De training verliep voor beide heren zonder enige problemen en Jasper wist zelfs een trainingstijd binnen de top 10 te realiseren.
Voor Mischa verliep de training ook goed, wel moest er na de training nog even een bougie gewisseld worden, omdat de motor soms wat inhield, maar dit was gauw verholpen.

De start van de eerste manche was redelijk voor Koos en Jasper en van achter het hek vertrokken zij binnen de top 10 aan de wedstrijd. Koos reed hard door en kwam als 6e door de eerste manche, Jasper had een slechte eerste ronde met een bijna valpartij en moest hierdoor veel plaatsen prijs geven, hij kwam als 18e door. Jasper reed hard door en wist met een goed tempo nog een aantal plaatsen te winnen, tot hij op de 12e plek aankwam. De nummer 11 was te ver weg en op de snelle baan, was het moeilijk de achterstand goed te maken. Jasper finishte als 12e. Koos verloor na een zware strijd nog een paar plaatsen en kwam keurig als 9e over de finish.

Mischa had een matige start de eerste manche en kwam in het gedrang in de eerste bocht niet verder naar voren. Dit was de doorkomst van de eerste ronde ook te zien en vanaf een 21e plek diende Mischa een inhaalrace te rijden. Elke ronde werden er wel concurrenten gepasseerd en toen Mischa het bordje voor de laatste rone kreeg lag hij tiende. In de laatse ronde moest Mischa nog een plekje prijs geven en tevreden kwam hij als 11e over de finish.

De tweede manche had Jasper een redelijke start binnen de top 10, Koos was wat minder weg en viel ook nog eens met andere rijders in de eerste bocht, dus hij kon achteraan beginnen. Toen hij de eerste ronde nogmaals viel, wist hij dat een goede klassering kansloos was. De eerste ronde kwam Jasper als 10e door en Koos als 45e. Dat werd dus een inhaalrace voor Koos. Voor Jasper was het een saaie manche, hij reed vanaf de derde ronde op de 9e plek en deze plaats kwam geen moment meer in gevaar en op safe reed Jasper de manche uit. Koos wist de helft van het deelnemersveld nog te passeren en finishte uiteindelijk nog als 23e.

Mischa had wederom niet zo’n geweldige start de tweede manche. Maar door goed doorrijden in de eerste ronde kwam hij als 13e door. Het rijden ging goed met Mischa, tot halverwege de manche. Zijn voorwiel schoof weg en Mischa ging er hard af. Met een pijnlijke schouder en bloedlip stapte hij weer op. Toch de manche maar uitgereden, ook al ging dat niet van harte. Mischa werd uiteindelijk nog 19e, maar was niet blij met de valpartij.

De daguitslag was:
UMX MX2 4-TAKT:    Jasper 9e, Koos 16e
UMX Superklasse: Mischa 13e 

 In de einduitslag van de UMX competitie, is Jasper uiteindelijk 5e geworden en Koos 7e.

No Events Scheduled! Stay Tuned.