Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

UMX Hellendoorn Koos & Jasper

Zaterdag 1 juni was er de tweede wedstrijd om de Uitwisselingscompetitie (UMX) welke verreden werd  in Hellendoorn, op Circuit De Koetree. De baan is erg smal en bevat behoorlijk mul zand, waardoor deze meestal loodzwaar wordt. Hierdoor is de baan niet echt populair en was de opkomst in onze klasse matig. Een kleine 40 man en we reden hierdoor in 1 groep.

De training verliep voor Jasper moeizaam, hij had moeite met de springschansen en hierdoor was zijn tijd niet geweldig, 21e. Jasper had zijn doelstelling voor deze dag dan ook niet te hoog gelegd, een plek bij de eerste 15 zou goed zijn.
Koos had pech tijdens de training, hij kwam in de eerste ronde ten val en hierna wilde zijn motor niet meer starten. Achteraf bleek zijn brandstofpomp gesneuveld te zijn en hij was genoodzaakt op een andere motor deel te nemen aan de manches. Marcel bedankt hiervoor!! Helaas wist Koos dat rijden op een vreemde motor niet makkelijk is en zijn doelstelling was dan ook al gauw bijgesteld, geen gekke dingen doen en gewoon de manches uitrijden.

De eerste manche had Jasper een superstart, hij ging als 4e de eerste bocht in. Er werd erg hard gereden de eerste paar rondes, maar omdat Jasper moeite had met de baan, besloot hij op safe zijn eigen tempo te bepalen. Dit ging prima, halverwege de manche lag Jasper rond de 10e plek. Her en der lagen de rijders op de grond en het was goed uitkijken. Jasper finishte de manche tevreden als 13e.
Koos had rustig aan gedaan met de start en reed zijn eigen tempo. Dit ging op 1 valpartijtje na best aardig en hij wist dan ook nog als 26e te finishen. Prima dus.
StartMX2 StartHellendoorn
StartMX2Hellendoorn StartKoos
(Start eerste manche)
De start van de tweede manche was voor Jasper een kopie van de eerste manche en wederom binnen de top 5 ging hij de eerste bocht in. Het rijden ging moeilijk, vanwege de diepe gaten en lastige bulten. Toch wist Jasper stabiele rondetijden te noteren en hij reed lang in de top 10. Helaas viel Jasper aan het einde van de manche nog een keer en wederom finishte hij moe maar voldaan als 13e.
Koos zijn manche was eigenlijk ook redelijk een kopie van de eerste manche. Erop blijven zitten was het belangrijkste en dit lukte prima. Koos werd deze manche 28e en ook hij kon weer een heel aantal punten bijschrijven.

In de daguitslag werd Jasper 10e en Koos 26e. In de stand zijn beide heren geklommen, Jasper staat nu 11e en Koos 19e.
De volgende UMX wedstrijd is in Borculo op 29 Juni.
Hellendoorn Jasper HellendoornJasper 1emanche HellendoornKoos
Jasper56Hellendoorn JasperHellendoorn56 Koos Hellendoorn
KoosBanda KoosHellendoorn

No Events Scheduled! Stay Tuned.