Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

Streek Winterswijk en UMX Lochem door Jasper

Afgelopen weekend heeft Jasper de Streekwedstrijd in Winterswijk en de Uitwisselingswedstrijd in Lochem gereden.

Op zaterdag was eerst de streekwedstrijd aan de beurt.  Helaas viel er de zaterdag bijna de hele dag regen, het begon met de training en ook de eerste manche werd in de regen verreden. Jasper had het dan ook niet naar zijn zin, op de lastige gladde baan van Winterswijk, maar wist toch een 9e plek te behalen de eerste manche.
Na de eerste manche besloot de organisatie de wedstrijd af te lassen, omdat het maar niet droog wilde worden. Jasper werd dus 9e in de daguitslag.
Met nog één wedstrijd te gaan, staat Jasper op plek 8 in het kampieonschap.

Op zondag werd er een uitwisselingswedstrijd gereden op het mooie circuit van Lochem, waar maar 2 weekenden per jaar gereden mag worden. Met de oude vuilnisbelt als obstakel in het circuit, is deze baan altijd een leuke uitdaging.
De baan was ondanks de regen die gevallen was, goed te doen en Jasper reed de trainijng met plezier rond.
De start van de eerste manche was super voor Jasper, hij kon kopstart pakken, maar helaas remde hij te lang door in de eerste bocht, waardoor zijn achterwiel blokkeerde en hij onderuitschoof. Als 30e kon hij de manche beginnen. Het rijden ging meteen al lekker en na 1 ronde, kwam hij op plek 17 door.
Jasper hield het tempo hoog en boekte veel plekken winst, om uiteindelijk op plek 11 te finishen. Hier was hij zeer tevreden mee.

De tweede manche was de start matig, in de middenmoot ging Jasper van start. Meteen had hij een goed tempo te pakken en de eerste ronde schoof hij al wat plekken op. Op plek 8 liggende werd de manche afgevlagd met een rode vlag, door een valpartij van een andere rijder. Omdat er op dat moment voldoende gereden was, werd de manche niet meer herstart. Jasper werd 8e en dit werd hij ook in de daguitslag.
In de stand is Jasper gestegen naar plek 6 in de UMX competitie.
Foto’s: Tim Gierkink
IMG_8014 IMG_8015 IMG_8013

No Events Scheduled! Stay Tuned.