Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

Oldebroek NK Gijs

Gijs krijgt geen loon naar werken in Oldebroek. (door Nick Stapelbroek)

Het circuit van Oldebroek was op en top geprepareerd voor de eerst NK wedstrijd van Gijs.
Door de grote opkomst in de klasse NK Cup 250cc, werd er in twee groepen getraind. Gijs was in gedeeld in groep A. De JP rijder wist dat de verschillen klein zouden zijn en wist er een mooie 6e tijd uit te persen, wat goed was voor een 12e plaats achter het hek in de manches.

In zowel de eerste als de tweede manche kwam Gijs niet goed uit de start en moest aan een opmars beginnen.

In de eerste manche kwam hij buiten de top 30 uit de eerste bocht en begon druk uit te oefenen op de rijders die voor hem reden. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich in het sterke deelnemers veld op naar een 22e plaats, maar belandde in een vechtend groepje. In de slotfase werd er verschillende keren van positie gewisseld. Gijs bleef door knokken tot aan de finishvlag en wist op een 22e plaats over de finish te komen.

De tweede manche was de start een kopie van de eerste manche. De Yamaha rijder kwam vanuit de middenmoot goed terug naar voren, maar halverwege de wedstrijd raakte hij beland in een valpartij en moest opnieuw proberen terug naar voren zien te komen.
Ook in deze manche waren de verschillen zeer klein. Zijn inhaalrace naar voren ging moeizaam en Gijs kwam ontevreden op een 29e plaats over de finish.

Met 22e en een 29e plaats in de manches eindigde Gijs op een 23e plaats in het dagklassement.

Aankomende zondag 8 april staat de 2e wedstrijd van het NK Cup 250cc op het programma, in het Gelderse Heerde.
Foto’s: Niek Fotografie (Niek Kamper)

 

No Events Scheduled! Stay Tuned.