NK Lierop door Gijs

Op 26-9 stond de één na laatste NK wedstrijd op het programma op het loodzware circuit van Lierop!

Gijs wist dat die in de tijdtraining vol aan de bak moest en dit deed dan ook vanaf moment 1. Hij ging er helemaal voor en zette na 3 ronden een 2e tijd op de klokken, halverwege de tijdtraining zakte de JP Xtreme rijder na een 3e plek! Dit was een keurige tijd!

Door de mooie trainingstijd kon Gijs een mooi plekje achter het starthek uitzoeken Bij het vallen van het starhek was Gijs goed weg! Hij begon op een 3e plek aan de wedstrijd, na een aantal ronden had Gijs een aantal foutjes gemaakt en verloor hierdoor een aantal plekken.  Gelukkig kon Gijs zn ritme terug vinden en reedt terug naar zn voorganger helaas was de afstand te groot om een poging te doen tot een inhaal actie. Hij finishte uiteindelijk als 7e!

De 2e manche was minder!
Achter het starthek ging het direct mis! Gijs kwam in aanraking met een andere coureur en viel hierdoor helemaal terug naar achteren.
In de eerste ronden voerde Gijs druk hoog op en kwam al als 12e langs de tijdwaarneming. De hele dag voelde de motor vering niet prettig aan en hierdoor werd de JP Xtreme rijder drukker met z’n motor dan met het rijden. Hierdoor was Gijs halverwege de wedstrijd fysiek helemaal op. Vervolgens kwamen er nog 2 valpartijen bij kijken en uiteindelijk kwam Gijs teleurgesteld als 19e over de finish

Met nog 1 wedstrijd te gaan staat de 19 jarige borculoër op een 10e plaatst in de tussenstand om het Nederlands kampioenschap