Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

NK Lichtenvoorde Gijs

Op zaterdag 9 Mei stond er de 7e wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het mooie circuit van Lichtenvoorde.

In de tijdtraining had Gijs het ritme snel te pakken, want Gijs begon de tijdtraining op de 2e plek, maar in de laatste ronde ging er nog een rijder onderdoor waardoor Gijs in de tijdtraining een super 3e tijd op de klokken zetten.

Bij het vallen van het starthek van de 1e manche kwam de JP Xtreme rijder slecht weg waardoor Gijs in de eerste bocht in de verdrukking kwam.

Bij het doorkomen van de eerste ronden kwam Gijs zich al meldden bij de top 15, Gijs reedt ronden naar ronden scherpe ronden tijden en stootte door tot plek 8, vanaf hier liet Gijs het liggen. Het tempo ging omlaag maar eindigde uiteindelijk netjes op de 8e plek (hier had nog meer in gezeten).

Bij het vallen van het starthek voor de 2e keer reageerde Gijs super en kwam goed weg over het starthek, maar door een slingerende courour kwam Gijs uit evenwicht en moest van zijn gas af. Door het kort afdraaien van de eerste bocht maakte Gijs veel plekken goed maar nogmaals kwam er een rijder die zijn eigen motor niet onder controle had en duwde Gijs bijna van de baan. Snel probeerde Gijs zich in de top 10 te rijden. Halverwege de wedstrijd lag de JP Xtreme rijder op plek 7 maar door een aantal foutjes zakte hij terug naar plek 9 en finishte uiteindelijk ook als 9e.

Met een 8e en 9e plek eindigde Gijs keurig als 7e in de dag uitslag.
Volgende week gaat het Nederlands Kampioenschap verder op het prachtige circuit ‘De herikerberg in Markelo.
f00993 f00042 f00820 f01938 f01371 f00351

 

No Events Scheduled! Stay Tuned.