Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

NK Gemert door Gijs

Op zondag 22 Maart stond er voor Gijs de 3e wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap  op het programma.
S ’morgens  al vroeg vertrokken naar het welbekende zware circuit in Gemert.

In de Tijdtraining verkende Gijs eerst even goed de baan en na een aantal ronden voerde Gijs het tempo hoger op en zette dan ook in het 4e rondje de 3e trainingstijd op de klokken.
Na deze goede tijd heeft Gijs de tijdtraining rustig uitgereden om zo kracht te besparen voor de wedstrijden.

Door de goede Tijd mocht de JP Xtreme Rijder als 5e oprijden voor de sighting-lap.
In sighting- lap zocht Gijs naar de juiste lijnen om zo een goed resultaat neer te zetten.
Na een goed plekje achter het starthek en met nog  5sec voor het vallen van starthek ging Gijs er goed voorzitten.
Na het vallen van het starthek kwam Gijs slecht weg en raakte betrokken bij een valpartij in de eerste bocht, direct moest Gijs de wedstrijd hervatten rond de 27e plek.
Al snel had de JP Xtreme rijder z’n ritme terug gevonden en reedt zich terug naar een 14e positie.
Helaas door een valpartij zakte Gijs terug buiten de top 20. Gijs liet de kop niet hangen en reed nog sterk terug en finishte
uiteindelijk als 18e.

In de sighting-lap van de 2e manche zag Gijs al direct dat de baan flink op de kop stond en wist dat het een zware wedstrijd ging worden.
Na het vallen van het starthek pakte de JP Xtreme rijder een geweldige start en kwam de eerste bocht als 6e door, direct voerde
Gijs de druk op en pakte de 4e positie in handen dit hield Gijs tot 4 ronden voor het einde vol want toen kwam Gijs ten val en viel direct terug naar een 11e positie, Gijs probeerde zijn ritme snel weer op te pakken maar helaas werd hij in de laatste ronden nog ingehaald en finishte uiteindelijk als 12e.

Over de resultaten is Gijs niet geheel tevreden maar het rijden gaat steeds beter en Gijs hoopt dan ook om op 12 April in lelystad een betere klassering neer te zetten.
Hieronder foto’s gemaakt door Sascha Loman, waarvoor dank:
DSC_0100 DSC_0108 DSC_0130 DSC_0150 DSC_0264 DSC_0266 DSC_0309-001

No Events Scheduled! Stay Tuned.