Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

NK Cup MX2 Lochem, door Gijs:

Nederlands kampioenschap CUP MX2 Lochem:

Na een lange winterperiode van ruim 6 maanden door de slechte weersomstandigheden en herstel van een blessure keek Gijs al weken uit naar de eerst Nederlands kampioenschapswedstrijd in Lochem.

Door de weinige rij-uren en de nieuwe motor gingen de afgelopen weken het rijden nog niet zoals Gijs had gehoopt, de snelheid was verre van goed maar des ondanks zag Gijs het allemaal nog positief in om hard door te blijven trainen en de snelheid omhoog te brengen.

Door de vele regen van Zaterdag nacht wist Gijs dat de tijdtraining een pittige opdracht ging worden door de gladde baan omstandigheden. Uit de loting voor de tijdstraining zat Gijs in Groep 1 en zoals verwacht was de baan in Lochem s ’morgens ook erg glad, Na een aantal rustige ronden te hebben gereden en het bordje omhoog ging van begin van de tijdtraining schroefde Gijs de snelheid iets omhoog om eens een poging te gaan wagen voor een goede tijd. Na 2 snelle ronden te hebben gezet stond Gijs op een 7 plek en was de ruim genoeg voor de A-klasse deze prestatie was ruim boven verwachting.

Door het mooie weer in Lochem werd de baanconditie steeds beter en zo stond Gijs er ook om te springen om rond de klok van 12;15 van start te gaan in de A-finale.

Door het invoeren van de sightinglap had Gijs voor de wedstrijd nog even de tijd om een rondje met de motor de baan rustig te bestuderen en de juiste rijlijnen op te zoeken.

Eenmaal achter het starthek kwamen toch wel de zenuwen opspelen voor Gijs, na een matige start werd Gijs direct ingesloten en moest direct terug van z’n gas maar om een aantal plaatsen goed te maken draaide hij de eerst bocht kort af en kwam zo rond de 24e plek weg bij de start. Door het enorme verschil van niveau vergeleken met vorig jaar liet Gijs zich de eerst 2 ronden het kaas van het brood en werd een aantal keren gepasseerd.

Na 3 ronden lag Gijs op een 18e positie en hij begon beter zijn ritme te vinden en nam een aantal ronden later ook de 17e plek in handen, de baan was erg snel en de verschillen waren ook erg klein en daardoor slaagde Gijs er niet in om zich snel verder naar voren te rijden en toen kreeg Gijs ook nog te kampen met ‘arming-pump’ en moest 2 ronden voor het einde z’n tempo iets laten zakken en finishte uiteindelijk op een 17e plaats.

Over het rijden was Gijs niet geheel tevreden maar voor de eerste wedstrijd mocht hij niet geheel ontevreden zijn. Met wat nieuwe moed ingesproken en een aantal tips ging Gijs er weer goed voorzitten om de 2e wedstrijd opnieuw voor een goed resultaat te gaan.

Ook voor de 2 manche was er een ‘sightinglap’ en aansluitend zocht Gijs een mooi plekje achter het start hek.

Met het bordje van 5 sec ging Gijs er goed voorzitten en na het vallen van start hek reageerde Gijs uitstekend en pakte ook fantastische start en kwam bij de eerste 10 door de eerste bocht. Direct probeerde hij aan te sluiten bij de rijders voor zich, na 1 ronde kam Gijs als 10e door en probeerde z’n rijsnelheid op te schroeven om een poging te wagen naar de 9e plek. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Gijs z’n ritme goed te pakken en kon het tempo goed hoog houden en pakte zelfs de 9e plek over en voerde het tempo nog hoger op en met 4 ronden voor het einde nam Gijs zelfs de 8e  plaats in handen en reed verder weg van de jongens achter zich en finishte dan ook ruimschoots als 8e.

Over dit resultaat was Gijs zeer tevreden.
Met een uitslag van 17e en 8e is Gijs totaal 12e geworden en voor de eerste Cup wedstrijd is dit een nette prestatie.

Ik wil graag iedereen bedanken die mij deze dag geholpen heeft! En Albert Schreuder voor de foto’s!!
997016_641944999267082_3078771696492567013_n 11046740_641944962600419_4023237008139013434_n Gijs MX2 cup Gijs NK Cup

No Events Scheduled! Stay Tuned.