Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiële middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

NK 50cc Den Dungen Luca

NK den Dungen


Vandaag maar 106 kilometer naar de 3e NK in den Dungen.
Maar eerst over afgelopen week; We zijn afgelopen woensdag nog even voor een extra zware training van RST MX training naar Grevenbroich geweest, en hebben weer enorm veel geleerd van Ronald Starink.
Luca mocht aan het einde van de dag zelfs even op de 65cc Cobra van de zoon van Ronald Yordy rijden (bedankt daarvoor!). Het rijden met een schakel was even wennen, maar met een grotere motor ook wel prettig, en het voelde heerlijk.
Vanmorgen aangekomen op een keiharde en snelle baan met veel grote springbulten en snelle enorme lange stukken, niet echt in het voordeel van Luca vanwege zijn lengte,
Er zat niet veel anders op dan er later in de ochtend maar eens goed voor te gaan zitten, wat resulteerde in een 5e kwalificatietijd.
Niet helemaal tevreden omdat er meer inzat heeft monteur Bas de setting veranderd van de tandwielen. De medewerking van andere teams is enorm en erg sportief te noemen, net als de onderlinge relatie in de klasse met de collegae en ouders!
Chris Netten was er ook vandaag. Na de zware crash en breuk van zijn bovenarm in Oirschot op zaterdag was hij toch komen kijken. Leuk dat jullie er waren!!!
De 1e manche was rond het middaguur. Luca kon na een redelijke goeie start mee met de eerste 5, maar meer dan dat zat er niet in. Niet op de schansen of in de bochten, maar puur op snelheid op het rechte stuk gingen ze Luca zomaar voorbij.
Plek 5 was zijn deel. Niet helemaal tevreden maar super scherp om een beter resultaat neer te zetten ging Luca naar manche nr.2 van de dag.
Hij ging er vol voor, maar heeft ook zeer bekeken en safe gereden, nadat hij een paar valpartijen had gezien van G. Pruimenboom en Jan Garrits, die in de eerste manche vóór hem waren gefinished.
Hij had in de gaten dat hij zodoende kanzen had om weer op het podium ye komen.
Gelukkig viel de vlag, en met een 3e plaats in de tweede omloop, was hij verzekerd van de 3e plaats tijdens de 3e NK op rij en daar was Luca heel blij mee!
Ondanks dat het niet vanzelf ging vandaag heeft Luca het weer goed gedaan.

Op naar volgende week, weer een lekker zware zandbak in Rosmalen, dat vindt Luca mooier.

lucacrs_zps60cc742c

No Events Scheduled! Stay Tuned.