Lochem 3-uurs Cross 2013

Zaterdag 13 Maart was er een 3-uurscross in Lochem. Koos en Jasper reden hierin samen met Bas Klein Hanveld van het WPM Team. Mischa zou eerst het drietal compleet maken, maar vanwege zijn vervelende blessure was dat niet mogelijk. De overige JP rijders hadden wedstrijden, dus kwamen we bij Bas terrecht, die zich al vrijwillig als vervanger had aangemeld. Een super oplossing zou deze dag blijken.

De drie rijders mochten eerst ieder een kwartier trainen, Bas begon, gevolgd door Jasper en Koos. De training verliep voorspoedig en met 50 teams aan de start werd de baan snel wat zwaarder, met veel harde ketsers en randen.
We hadden democratisch besloten dat Bas mocht beginnen door middel van een LeMans start (zie foto)

(LeMans start met Bas #225)                            (De pits met V.l.n.r.  de motor van Bas, Koos en Jasper)

Bas was prima weg met de start en rond de 10e plek ging hij de eerste bult over. Bas had er zin in en kwam de eerste ronde al als 4e door. Het rijden ging super met Bas en al gauw had hij plek 2 bereikt.
De eerste wissel na 20 minuten was aanstaande en Jasper mocht zijn eerste sessie af gaan werken. Het rijden ging bij Jasper redelijk, maar na een dik kwartier werd hij wat vermoeid en hij was blij dat er werd aangegeven dat hij nog 2 rondes moest volbrengen voor de volgende wissel. Toen was het de beurt aan Koos, ook hij ging goed en agressief van start.

We waren ondertussen constant in de top van veld aan het rijden, varierend van plek 1 tot plek 5. Deze variatie zou er dan ook zijn tot ronde 60. Vanaf ronde 60 was het gebeurt met de positie wisselingen en kwamen we op kop terecht. Bas was bezig met zijn laatste sessie en reed prima rondetijden. Dankzij hem kwamen we dan ook op de koppositie en het was aan Jasper en Koos om dit in het laatste half uur vast te houden.
Beide heren gingen er nog eens goed voor zitten en steeds dichter kwamen we bij de 3 te verrijden uren. Toen de laatste wissel geweest was, had Koos nog een marge van 45 seconden op de nummer 2. Koos reed keurig door en toen de finishvlag viel hadden we 80 rondes gereden en nog 20 seconden over op de nummer 2!! GEWONNEN!!!

Een super resultaat, wat we van te voren niet verwacht hadden!! De eerste beker van het jaar ging voor de heren mee naar huis!! Bij deze willen we Bas dan ook super bedanken voor zijn inzet en het kunnen en willen meerijden!!!

Koos                                                                                               Het podium!!