Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiƫle middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

Laatste NK van 2019 in de Hoeve

Nk St. Isidorushoeve 12 oktober 2019

Door Ruben:
Vandaag stond de laatste NK wedstrijd van seizoen 2019 op de planning. Ik stond voor aanvang van deze wedstrijd op plek 6 in de totaalstand, met nog kans op de top 5.

Het had in de week voor aanvang van de wedstrijd een hoop geregend en dit zorgde er dan ook voor dat de baan erg zwaar liep. Tijdens de training en tijdtraining was het zaak om netjes door de sporen te rijden om zo gang te houden. Tijdens de tijdtraining wist ik dit te doen en dit zorgde voor een 3de tijd.

Tijdens de eerste manche was ik scherp uit het hek en ik stuurde dan ook met de kopgroep de eerste bocht in. Helaas werd er naar buiten gestuurd en moest ik van het gas af waardoor ik wat verder terug zakte in de tweede bocht. Op plek 13 begon ik de wedstrijd en netjes rijdend werkte ik mezelf naar voren toe. Met nog 5 minuten te gaan kwam ik aan op plek 5 en hier had ik een dusdanig groot gat voor en achter mij, dat ik de wedstrijd gecontroleerd op deze positie kon uitrijden.

Tijdens de tweede manche was mijn start iets minder goed als de eerste.
Ik begon op plek 15 en wist in de eerste twee rondes geleidelijk aan naar voren te komen. Helaas ging het in de derde ronde mis toen een andere rijder bij mij achterop reed en wij hierdoor allebei vielen. Ik pakte de motor snel weer op en vervolgde de wedstrijd. Door de regen en de modder had ik moeite met mijn zicht en ik kwam dan ook slecht terug in mijn ritme. Ik maakte nog een aantal foutjes en kwam dan ook teleurgesteld over de finish op plek 18. 

Gelukkig had ik mijn doel van vandaag wel bereikt, ik ben in de totaalstand van plek 6 naar plek 5 geklommen en in de top 5 gefinisht, tijdens het NK seizoen van 2019.
Ondanks de blessure die ik opliep in de zomer heb ik een top seizoen gehad. Aan het begin een hoop constante uitslagen en op de mindere dagen de schade beperkt gehouden. Ook heb ik geen enkele keer een nul gescoord en dit geeft aan dat de motor elk weekend top in orde was.  
Ik wil iedereen dan ook enorm bedanken voor de steun dit seizoen, ook Pap, Jasper, Tom en Heiki voor jullie hulp tijdens de wedstrijden!

Door Bjorn:
De baan was erg nat, maar ik wist een goede 4e tijd neer te zetten in de tijdtraining.

1e manche: Ik had kopstart, maar ging in de 1e bocht een beetje te ver naar buiten, waardoor ik in de 2e bocht niet zo lekker uit kwam en ik door 2 man werd ingehaald.
Al snel lag ik weer op plek 2, toen viel de kopman in de 3e ronde en had ik daarna een voorsprong van 10/15 seconden op de 2e man.
Tot 2 rondjes voor het eind heb ik het volgehouden op positie 1, maar de andere was toch iets sneller. Ik finishte tevreden op een 2e plek.

2e manche: de start was weer goed en ik zat er goed bij op plaats 4.
Ik lag al snel op 3 en de hele wedstrijd achter de 2e man gereden. Toen viel de kopman en lag ik 2e. Ik wilde een aanval plaatsen bij de kopman, maar maakte een foutje in een bocht waardoor ik de 2e plek verloor en meteen 4 a 5 seconden achter de eerste 2 lag en moest nog maar 2 ronden rijden. Ik had de laatste ronden best veel moeite om de achterblijvers in te halen en daardoor kon ik het gat niet meer dichtrijden. Dus gefinisht als 3e.

Totaal ook 3e in de daguitslag, wat na Westerbork het tweede podium van 2019 betekende. Het rijden ging erg goed en de baan lag er mooi bij na de weersomstandigheden de laatste 2/3 weken.

   

No Events Scheduled! Stay Tuned.