Op deze website wordt het meest recente nieuws bijgehouden op het gebied van gereden (club) wedstrijden en trainingen, alsook de uitslagen en eventueel gemaakte foto's of filmpjes.
De stichting heeft als doel; Het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het auto en motorsport- team JP Xtreme Xperience.
De stichting JP Xtreme Xperience, beheert en verdeelt hiertoe de financiƫle middelen afkomstig uit stortingen, donaties en sponsorgelden.

Gijs boekt progressie bij de NK in Rhenen

Op Hemelvaartsdag was het alweer tijd voor de 6e wedstrijd van het seizoen op het circuit Kwintelooyen te Rhenen, dat door haar hoogteverschillen een internationaal tintje heeft.

Gijs was ingedeeld in de tweede groep van de tijdtraining. Hij had het gelijk goed naar zijn zin op de baan en wist na een aantal keren aanzetten een perfecte ronde eruit te persen. Hij sloot de sessie af als vierde, wat goed was voor een 8e plaats achter het starthek in de manches.

De JP rijder pakte een goede start in de eerste manche en kwam als 13e door de eerste ronde. Gijs wist gelijk een goed ritme te pakken en kon het groepje rijders voor hem goed volgen. Helaas begon hij in de eindfase van de wedstrijd foutjes te maken, wat hem de 13e plaats koste. Gijs zakte terug tot de 15e plaats, waarop hij uiteindelijk over de finish kwam.

De start van de tweede manches was nog beter en Gijs kwam met zijn Yamaha op een 6e plaats door de eerste ronde. Jammer genoeg kon Gijs het hoge tempo van de top 10 net niet vasthouden, waardoor hij terug viel net buiten de top 10. Halverwege de wedstrijd kreeg hij zijn ritme te pakken en reed op een 13e plaats. Helaas kon Gijs door een foutje in de eindfase de 13e plaats niet vast houden en kwam uiteindelijk op een 14e plaats over de finish.

Met een 15e en een 14e plaats eindige Gijs op een 11e plaats in dag klassement. Na 6 wedstrijden is Gijs twee plaatsen geklommen en bezet hij de 18e plaats in de NK Cup 250cc klasse.

Het kampioenschap in de NK Cup 250cc klasse gaat verder op 2 Juni in het Brabantse Den Dungen. Tot die tijd zal Gijs hard blijven training om het gat met de top 10 te dichten.

No Events Scheduled! Stay Tuned.