Clubcross Hamove Hengelo

Afgelopen zondag organiseerde de Hamove een thuiswedstrijd voor ons. Op de nog te bouwen nieuwe gemeentewerf werd een mooie baan uitgezet en deze locatie was aan de rand van het dorp, dus er was voldoende publiek. Met 3 rijders kwam JP Xtreme aan de start, Bjorn en Luca reden in de jeugd klassen en Jasper in de wedstrijdklasse. Iedereen reed na de training 3 series en een finale.

De series verliepen voor de jongens prima, Luca werd 3x eerste, Bjorn werd 2x eerste en in de laatste serie lag hij ruim op kop, maar helaas ging aan het einde van de serie zijn geleende motor kapot. Hierdoor won Luca deze serie en werd er met man en macht gesleuteld om de motor van Bjorn toch nog lopend te krijgen.
Helaas lukte dit niet en Bjorn kon de finale niet rijden.
Luca reed deze wel en had niet zo’n goede start, hij begon op plek 3, na een paar rondes stootte hij door naar plek 2 en ging op jacht naar de winst. Helaas was de kopman al een stukje weg en maakte Luca een paar foutjes, waardoor hij als 2e finishte. Luca was hier wel wat teleurgesteld over, maar dat is de juiste instelling, Volgende keer beter!

Jasper reed 3 series, welke hij allen als tweede finishte. Dit ging niet vanzelf en elke serie moest hij aan de bak om naar voren te rijden, doordat hij er niet meteen goed bij zat met de start. Maar het rijden ging lekker en op zijn geleende Yamaha voelde hij zich goed thuis, waardoor hij een goed gevoel had voor de finale.
Helaas had hij met de finale niet zo’n beste start en als 7e begon hij de 8 rondes durende wedstrijd. Jasper wist zich nog op te werken naar plek 5, maar meer dan dat zat er niet in.

We kunnen terug kijken op een mooie leerzame dag en bedanken de Hamove voor de top organisatie!
Hieronder al enkele foto’s van www.Ideaal.org waarvoor dank. Meerdere foto’s van dit evenement volgen deze week.
20160404_hamovecross_003 20160404_hamovecross_005 20160404_hamovecross_007 20160404_hamovecross_035 20160404_hamovecross_040 20160404_hamovecross_043 20160404_hamovecross_045 20160404_hamovecross_047 20160404_hamovecross_049 20160404_hamovecross_082 20160404_hamovecross_087 20160404_hamovecross_103 20160404_hamovecross_106