Clubcross Halle

Zaterdag 17 Augustus was er de laatste clubcross in Halle bij de Halmac. Jasper, Mischa en Koos reden bij elkaar in de MX2 klasse.

De baan was goed geprepareerd en het weer was prima, dus de mannen hadden er weer zin in. Voor Mischa was het zijn eerste wedstrijd weer sinds zijn blessure van een aantal maanden terug, dus was er uiteraard een beetje wedstrijdspanning.
De trainingen verliepen soepel, ondanks dat het erg druk was, met alle klassen bij elkaar in.

De eerste manche stonden alle 3 JP rijders aan het hek en hadden Jasper en Koos een super start, als eerste en tweede gingen ze de eerste bocht in. Mischa was wat minder weg en viel de tweede bocht ook nog, dus kon hij van achteraan beginnen. Jasper had helaas in de eerste ronde pech, want zijn motor stopte ermee, mecahnisch probleempje. Koos reed de eerste ronde wat te voorzichtig en kwam na zijn goede start als 9e door, Mischa die als laatste begon was al opgerukt naar een 19e plek. Mischa stoomde hard door naar voren en lag halverwege de manche op de 4e plek. De eerste drie rijders lagen te ver voor, dus Mischa finishte keurig als 4e.
Koos kon het juiste ritme niet vinden en zakte helaas nog wat af en finishte als 16e. Jasper kreeg zijn motor nog gerepareerd, maar kon maar 3 rondes rijden en finishte als laatste.  (29e)

De tweede manche was het wederom Koos die de kopstart pakte, maar dit ging niet zonder kleerscheuren, Jasper pakte hierdoor de tweede plek met de start. Mischa zat net achter een vallende rijder en kon wederom uit het achterveld beginnen aan een inhaalrace. (Zie link voor filmpje start: https://www.facebook.com/photo.php?v=395300353903543 ) Na 1 ronde kwam Koos als 3e door, Jasper als 4e en Mischa lag alweer 8e. Mischa had de snelheid er goed inzitten en hij stommde de tweede ronde al door naar de 3e plek, vervolgens pakte hij de tweede man en lag hij keurig op de 2e plek. De kopman was door een goede start al tever weg, hierdoor finishte Mischa knap als 2e. Jasper wist Koos in te halen in de tweede ronde, maar toch zakte Jasper nog wat af, en finishte hij uiteindelijk tevreden als 9e. Koos kon wederom niet het goede ritme vinden deze manche en moest genoegen nemen met een 12e plek deze manche.
In de daguitslag werd Mischa uiteindelijk 2e in 125cc startbewijshouders. Koos werd in de MX2 Niet startbewijshouders 5e en Jasper 6e.
In de eindstand heeft Koos wel een beker gewonnen, hij werd 3e bij de MX2 Niet startbewijshouders! Gefeliciteerd Koos!!