4e Clubcross Harfsen Jasper & Koos

Zaterdag 4 Mei was er alweer de 4e en voorlaatste clubcross in Harfsen. Koos en Jasper moesten hun uitstekende posities verdedigen, want Jasper stond op 2 en Koos op 1 in de tussenstand.
De eerste manche begon dan ook voortvarend, met de kopstart voor Jasper en Koos volgend op plek 3.
Jasper Holeshot             JasperKoosstart
(start 1e manche)

De baan was droog en supersnel, dus het tempo moest hoog gehouden worden. Dit lukt Jasper de eerste paar rondes goed en Koos lag al op plek twee en kon Jasper goed volgen.
Op driekwart van de wedstrijd werd Jasper gepasseerd door Koos en er kwam er nog één langs, zodat Koos op kop lag en Jasper op plek 3. De kopgroep bleef kort bij elkaar tot de laatste ronde, toen er uit het niets nog een rijder zich kwam melden. Hij passeerde zowel Jasper als Koos. Beide heren waren verrast en konden dit niet meer goed maken. Koos werd 2e en Jasper 4e in deze manche.

De 2e manche was er de kopstart voor Koos. Hij heeft de hele wedstrijd op kop gelegen en sloeg halverwege de wedstrijd een gat met de nummer 2, waardoor Koos de manche won. Jasper starte rond de 5e plek en kon de concurrente voor hem goed volgen. De nummers 2 tot en met 8 lagen kort bij elkaar, en diverse positiewisselingen vonden plaats. Jasper wist uiteindelijk toch wat ontevreden als 7e te finishen.
Koos werd eerste en Jasper vijfde in het dagklassement!

In de tussenstand staat Koos fier aan kop met een behoorlijk gat. Jasper staat derde met 2 punten achterstand op de nummer twee en 1 punt voorsprong op de nummer vier. De laatste clubcross is op zaterdag 7 september.