2e Clubcross Harfsen Koos & Jasper

30 Maart 2013 stond de 2e clubcross op het programma in Harfsen. Het was wederom een frisse dag en her en der viel er ook nog het nodige aan sneeuw. De baan had hier overigens niet aan geleden, want deze was super!
De training ving voor Jasper en Koos om 13:15 uur aan en deze verliep soepel. Het was wel weer even wennen, want de baan was zanderiger dan de week ervoor.

1e manche: Jasper reageerde goed bij het vallen van het hek en had de kopstart te pakken. Koos was wat minder weg en moest rond de 8e plek aan de wedstrijd beginnen. Koos viel vervolgens aan het einde van de eerste ronde en kon achteraan beginnen. Na een lange inhaalrace eindigde Koos uiteindelijk als 9e en hij was hier niet tevreden over.
Jasper reed tot de laatste ronde op kop, maar verslikte zich in wat achterblijvers, waardoor hij op de tweede plek kwam te liggen. Hij probeerde de laatste ronde nog dichterbij de kopman te komen, maar dit lukte niet. Jasper finishte als 2e.
  (start 1e manche)

De 2e manche begon in de sneeuw. En niet zo’n klein beetje ook, maar dit mocht de pret niet drukken en vol goede moed gingen beide heren van start. Jasper was slecht weg doordat de motor bij 15 seconden afsloeg, hij ging rond plek 10 de eerste bocht in. Koos was een stuk beter weg en zat rond de top 3 bij het ingaan van de eerste bocht. De eerste ronde kwam Koos als 4e door en Jasper als 7e.
Koos wisselde nog even positie in de loop van de wedstrijd, hij lag even 3e maar vervolgens ook nog 5e. Uiteindelijk finishte Koos deze manche als 4e. Jasper haalde nog één man in, maar kon vervolgens door de achterblijvers niet de goede lijnen vinden om nog verder door te stooten. Jasper finishte als 6e.

In de daguitslag werd Koos 6e en Jasper 3e en Jasper kon tevreden met een bosje bloemen naar huis.