1e Clubcross Harfsen

Zaterdag 10 maart 2012 was de eerste clubcross in Harfsen van 2012. De baan was goed, maar zwaar en dit merkten we al in de training.
We waren vertegenwoordigd in 3 klasses, te weten; Mischa 85cc, Jasper MX2 en Koos in de MX1 klasse.

Mischa begon zijn 1e manche voortvarend op de 2e plek en reed kort achter de leider. Deze wist hij na enkele rondes te passeren en zo reed Mischa de 1e manche onbedreigd naar de zege.
Hierdoor mocht hij de 2e manche als 1e oprijden en wederom voerde Mischa het veld aan. Helaas voor hem liep de motor kapot halverwege de manche en moest Mischa de strijd staken. Geen punten deze manche.
Mischa ging snel naar huis, om te proberen zijn motor te repareren voor de 2e ONK van Halle de dag erop.

Jasper begon zijn 1e manche wat minder, de koppeling bleef hangen, en das wat niet bevorderlijk voor een goede start. Halverwege het startveld was de koppeling vrij gekomen en kon Jasper aan een inhaalrace beginnen. Als 5e kwam Jasper de 1e ronde door en ondertussen wist hij nog naar plek 4 op te stomen. Dit hield hij vast tot de laatste ronde en toen moest hij nog een plaatsje prijs geven. Jasper werd 5e.
De 2e manche was de start beter en op plek 4 weer er aangevangen. Weer een plaats winst geboekt en op plek 3 reed Jasper kort achter de nummer 2 de laatste ronde in. Weer werd die ronde een plaats verloren en als 4e eindigde Jasper de wedstrijd.

Koos begon zijn 1e manche met een kop-start en reed de hele 1e manche voorin mee. Hij zakte een paar plaatsjes af, maar kwam tevreden op een 4e plek over de finish.
De 2e manche was de start wat minder en het rijden wilde niet zo soepel als de 1e manche. Rond de 6e plek begon Koos aan de wedstrijd. Hij werd nog een keer gepasserd en als 7e finishte Koos de 2e manche. En dit is helemaal niet onaardig met weinig cross ritme in het lichaam.