1e Clubcross Harfsen

Op zaterdag  14-3 stond er in Harfsen de eerste clubcross op het programma.

De motorclub van Harfsen had de baan er prima bijliggen.  Zowel Koos, Gijs als Jasper reden deze clubcross in de MX2-4takt klasse.

De training verliep prima en de jongens  hebben  een aantal lekkere rondjes kunnen rijden.

Voorde eerste manche trok Gijs loodje 36, Jasper lootje 31 en Koos had meer geluk met lootje 10.
Hiermee konden alle heren een plekje vinden achter het starthek.
Na een prima start van Gijs en Koos en een wat mindere van Jasper,  begon Gijs de wedstrijd op een 4e positie , direct vanaf het begin zat Gijs er flink boven op en klom in de eerste ronden al naar de 2e positie. Koos reed ook een sterke manche en streed zo rond plek 5. Jasper had het moeilijk en reed rond plek 10.

Door een valpartij van de kopman kon Gijs halverwege de wedstrijd de koppositie overnemen en won uiteindelijk de wedstrijd met een ruime voorsprong van 20 seconden. Koos werd deze manche keurig 5e en Jasper 11e.

De 2e manche mocht Gijs als eerst een plekje zoeken achter het starthek en pakte ditmaal een wat mindere start en startte de wedstrijd als 7e, Koos zat net voor Gijs en Jasper er net achter.
Ook dit keer was Gijs gretig en stormde in de eerste ronden al naar de 4e positie. direct voerde Gijs het tempo nog iets op en nam
halverwege de wedstrijd de 3e positie over. Koos kreeg last van een vastzittende schakelpook en moest even stoppen, waardoor hij terug viel buiten de top 10, Jasper had niet geheel zijn dag en lag net buiten de top 10.
Met nog 2 ronden te rijden zag Gijs een gaatje op de nummer 2 en haalde z’n voorganger dan ook op een mooie wijze in. Gijs finishte uiteindelijk als 2e. Koos reed nog wat terug naar voren en finishte niet blij als 10e, Jasper reed de manche op safe uit en was teleurgesteld over zijn 12e plek.

Met een 1e en een 2e positie was Gijs totaal de dag winnaar, Koos werd 7e en Jasper 12e.

Hieronder wat mooie foto’s gemaakt door Albert Schreuder, waarvoor onze dank!
6J3A0170 6J3A0221 6J3A0564 6J3A0565 6J3A0582 Gijs Gijs2 Gijs12 GijsHamac Jasper Hamac Koos hamac Start
2015-03-18 10_52_44-14-03-2015 Foto’s Eerste Clubcross HAMAC Harfsen “Podiums” staan online !!! _ Si